Over Eva

Eva Fabius is jarenlang werkzaam geweest als vertrouwenspersoon in de jeugdhulp (www.akj.nl), waar zij veelvuldig heeft gezien hoe een kind knel kan raken tussen de beide ouders in een scheidingssituatie. In veel gevallen werd – gedwongen – jeugdhulp ingezet. Eva is van mening dat goede begeleiding van ouders – in overzichtelijke stappen – hen kan helpen om de regie te behouden.

“Ik zie het als een uitdaging om ouders te motiveren en inspireren om in volle potentie hun leven te leiden na de scheiding, zonder energielek door de scheiding. Eva heeft een groot vertrouwen dat je deze heftige periode aan kunt en weer echt geluk kunt ervaren door gericht te werken aan je scheiding, je scheidingsproces én aan jezelf.

Eva luistert, inspireert en coacht je om vanuit stress, chaos en onzekerheid te komen tot overzicht, grip, vertrouwen en daadkracht.

De focus ligt op kennis over de scheiding & kinderen in een scheidingssituatie, op stressreductie en persoonlijke groei. Om zo snel mogelijk je leven weer op de rit te kunnen krijgen om dagelijks goed kunnen blijven functioneren. Want vanuit een stabiele basis ben jij beter in staat om gezonde keuzes en beslissingen te nemen, voor jezelf en voor je kinderen. Dit is van invloed op zowel het geluk als de ontwikkeling van jullie kind(eren). 

Eva Fabius woont samen met haar man en hun twee dochters met heel veel plezier in de Pijp in Amsterdam.

“Mijn missie is dat kinderen zo onbezorgd en vrij mogelijk kunnen opgroeien, en dat alle kinderen en hun ouders met vertrouwen verder kunnen na de scheiding”. 

Wat zou het geweldig zijn als het ouders lukt om uit de kramp te komen van emoties die hen in z’n greep houdt en niet slechts in boosheid verbonden blijven met de andere ouder. Want wat heeft de scheiding je dan opgeleverd? Er was ruzie. Er is nog steeds ruzie? Ik wil er graag aan bijdragen dat vele ouders later kunnen zeggen dat ze tevreden en met een zekere mildheid terugkijken, ook op hun leven na de scheiding.

Dat ze de juiste zaken prioriteit hebben gegeven. Dat ze op tijd hebben ingezien dat hun kinderen, de familie en vrienden belangrijker waren dan het eigen verdriet en boosheid om de breuk. Dat ze de moed hebben gehad om naar zichzelf te kijken en hun emoties, gevoelens en verwarring hebben onderzocht, waardoor ze keuzes hebben gemaakt omdat ze goed waren, niet omdat ze gemakkelijk waren. Dat ze in liefde hebben geleefd, met zichzelf, hun kinderen én de andere ouder van hun kinderen. 

Begripvol, maar ook met een nuchtere toon. Eva geeft je handvatten om tot actie over te gaan en tot aanvaarding te komen en helpt je weer overzicht en rust te krijgen in deze roerige periode.

Een vader: “Eva was een goede gids in bange dagen” 

 

Eva omschrijft haar werkhouding als positief, praktisch en constructief.

Positief omdat zij ouders helpt onderzoeken wat hun gezamenlijke wens is voor hun nieuwe toekomst. Hoe willen en kunnen ouders hun ouderschap na de scheiding vormgeven? En hoe kunnen zij hierbij rekening houden met de wensen van hun kind(eren)?

Praktisch omdat zij ouders en kinderen graag helpt om een stip op de horizon te plaatsen. Een stip die symbool staat voor de wenselijke situatie in de toekomst. Een ‘nieuwe toekomst’ waar iedereen zich prettig bij voelt. In  stappen en met praktische inzichten, overzicht en tips ondersteunt Eva ouders en kinderen om gezamenlijk naar dit doel toe te werken. 

Constructief omdat Eva een bemiddelende, verbindende – en ook adviserende – rol heeft. Richting ouders en andere belanghebbenden. Denk daarbij aan het juridisch speelveld,  indien gewenst. Uiteraard staat het kind steeds centraal in haar handelen. 

Name